ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Εκπαιδευτική δράση με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για το Κιρκινέζι (Falco naumanni) με αφορμή την δράση τοποθέτησης τεχνητών φωλιών για την βοήθεια αναπαραγωγής του είδους)

                                                               Κομοτηνή Τρίτη, 14. Μαρτίου 2017,                                            
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ 
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Πλατ. Βιζυηνού 1
                        691 00 Κομοτηνή
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  Ν. Δερμεντζή
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: (25310) 22810
FAX: (25310) 72172

ΘΕΜΑ: Δελτίο τύπου

Σχετ: Το αριθμ. Πρωτ. 12888/06-03-2017 έγγραφο του Κέντρου Πληροφόρησης
          Λίμνης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας

Σας ενημερώνουμε ότι ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας – Ισμαρίδας σε συνεργασία με το Δήμο μας και την ΜΚΟ Green Balkans (Βουλγαρία) διοργανώνουν ενημερωτική δράση για το Κιρκινέζι.

To Κιρκινέζι (Falco naumanni), είναι ένα μεσαίου μεγέθους γεράκι που συμπεριλαμβάνεται στα παγκόσμια απειλούμενα είδη. Πρόκειται για έναν καλοκαιρινό επισκέπτη που έρχεται στην Ελλάδα την άνοιξη για να αναπαραχθεί, δημιουργώντας αποικίες σε πόλεις και χωριά με παλιά κτήρια, εκμεταλλευόμενο τις τρύπες κάτω από τα κεραμίδια. Πολλές αποικίες του έχουν χαθεί εξαιτίας της καταστροφής των παλιών κτηρίων στα οποία φωλιάζει αλλά και της εντατικοποίησης των αγροτικών καλλιεργειών.

Θα τοποθετηθούν τεχνητές φωλιές Κιρκινεζιών το διάστημα 15-16 Μαρτίου και ώρα 9.00πμ.στους οικισμούς Καλαμόκαστρο και Αγίους Θεοδώρους. Πριν την τοποθέτηση θα γίνει ενημέρωση στο Μειονοτικό Σχολείο Καλαμοκάστρου και στο Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Νέου Σιδηροχωρίου. Οι μαθητές των σχολείων θα παρακολουθήσουν και την τοποθέτηση των φωλεών

Στη δράση θα συμμετέχουν από το Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας – Ισμαρίδας η κα. Ευτέρπη Πατετσίνη, από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Κομοτηνής η κα. Νίκη Δερμεντζή και έμπειρο συνεργείο της ΜΚΟ Green Balkans.

 

 

 

Ο Προϊστάμενος Τμήματος           

            Αδαμάνιος Ευτυχιάκος
          Μηχανολόγος Μηχανικός