Αθλητικές Δράσεις

Στην πόλη της Κομοτηνής και στο δημοτικό διαμέρισμα αυτής υπάρχει καθιερωμένη συνεργασία με το πανεπιστημιακό τμήμα των ΤΕΦΑΑ, τα σχολεία της περιοχής και τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού.

Χάρη στην ύπαρξη του πανεπιστημιακού τμήματος υπάρχουν αρκετοί χώροι που δύνανται να χρησιμοποιηθούν και από το ευρύ κοινό για άθληση. Στους οικισμούς απαιτείται η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και η βελτίωση των χώρων τόσο αισθητικά όσο και ποιοτικά. Οι καταγεγραμμένοι αθλητικοί χώροι εντός του Δήμου Κομοτηνής καταλαμβάνουν περί τα 200.000 τ.μ.

Συμπεριλαμβάνονται το ΔΑΚ (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής - έδρα του Πανθρακικού), Πανθρακικό Στάδιο (προπονητικό), Υπαίθριο Αθλητικό Δημοτικό Κέντρο (ΒΑ του κέντρου), το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο και Κολυμβητήριο και το σύμπλεγμα αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου (Κλειστό Γυμναστήριο και κολυμβητήριο). Η ορεινή περιοχή στα βόρεια της πόλης προσφέρεται για mountain-biking, trekking και εκτός δρόμου οδήγηση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Η ∆ηµοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισµού Παιδείας και Αθλητισµού Κοµοτηνής ( ∆.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. ) µε στόχο τη βελτίωση του βιολογικού επιπέδου των αθλουµένων, την καλλιέργεια αθλητικού χαρακτήρα και αθλητικής συνείδησης, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και την ψυχαγωγία, υλοποιεί τα παρακάτω προγράµµατα ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, µε τη συνεργασία και την οικονοµική υποστήριξη της Γενικής Γραµµατείας Αθλητισµού.

Α) ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

1. Άσκηση στην παιδική ηλικία για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών

2. Άσκηση Ενηλίκων

3. Άθληση και Γυναίκα

4.Άσκηση στην Τρίτη ηλικία

Β) ΕΙ∆ΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

1. Άτοµα µε Ειδικές Ανάγκες ( ΑΜΕΑ )

Γ) ΑΘΛΟΧΩΡΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Πλέον των παραπάνω υλοποιούνται ΠΡΟΤΥΠΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ προγράµµατα

(Άσκησης & Υγείας) για ειδικούς πληθυσµούς και χρόνιες παθήσεις (διαβητικοί, καρδιοπαθείς, παχύσαρκοι, προβλήµατα οστεοπόρωσης και πόνους στη µέση, µυοσκελετικά προβλήµατα) µε τη συνεργασία του ΤΕΦΑΑ του ∆.Π.Θ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη ∆ηµοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισµού Παιδείας και Αθλητισµού Κοµοτηνής ( ∆.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. Τηλέφωνο: 2531031022, 2531083116)