Κομοτηνή. Πόλη των θρύλων, της πολυπολιτισμικότητας, της σαγήνης, του ιστορικού συναπαντήματος πολιτισμών, θρησκειών, ανθρώπων. Πόλη, που με την ομορφιά της, την αχλύ του μύθου της, τη διαφορετικότητά της και τη γειτνίασή της με τα Βαλκάνια και τις Παρευξείνιες χώρες, προβάλλει ως τόπος που γοητεύει τους επισκέπτες της. Αποτελεί ένα μαγευτικό σταυροδρόμι, όπου συνυπάρχουν μοναδικά το παρελθόν με το παρόν.

Πρωτεύουσα της Θράκης, δεσπόζει στο μέσο της η πόλη της Κομοτηνής. Χάρη στην κεντρική γεωγραφική της θέση, αλλά και στη σημασία της ως διοικητικό κέντρο αναπτύχθηκε διατηρώντας στο ακέραιο την ιστορία και τον πολιτισμό της με σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα που το αποδεικνύουν. Ταυτόχρονα, το Πανεπιστήμιο, με έτος ίδρυσης το 1974, παίζει ξεχωριστό ρόλο στη διαμόρφωση της οικονομικής και πνευματικής ζωής της περιοχής. Η Κομοτηνή, με διάχυτο το παραδοσιακό στοιχείο, ένα ιδιαίτερο αστικό περιβάλλον, αλλά και πλούσια σε φυσικές ομορφιές, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του έτους.

Παράλληλα, οι οικισμοί του Δήμου Κομοτηνής, ορεινοί, πεδινοί και παραθαλάσσιοι, διαθέτουν μια ξεχωριστή ποικιλομορφία στο τοπίο, στον πολιτισμό, στο φυσικό περιβάλλον και στις γεύσεις, στοιχεία ικανά να μαγέψουν τον επισκέπτη και να προσδώσουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στο ταξίδι του.

Η Κομοτηνή, μια ιστορική και συγχρόνως σύγχρονη πόλη, είναι έτοιμη να υποδεχτεί τον επισκέπτη με τρόπο που του ταιριάζει...Μια Πόλη για Όλους!