Ενημέρωση από τον Δήμαρχο σε πολίτες για περιβαλλοντικά θέματα.

Επιπλέον και δια ζώσης ενημέρωση για τις ενέργειες του Δήμου Κομοτηνής σχετικά με θέματα περιβάλλοντος, παρέσχε χτες ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κοτσάκης, σε εκπροσώπους της Ένωσης Καταναλωτών, της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης και σε φοιτητές, που τον επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου.

Ανάπλαση άλσους Αγίας Παρασκευής
Όσον αφορά τα έργα ανάπλασης του άλσους της Αγίας Παρασκευής και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν για την κοπή δέντρων, ο κ. Κοτσάκης επανέλαβε ότι «πρόκειται για ένα έργο που υλοποιείται σύμφωνα με τα εγκεκριμένα από το Δημοτικό Συμβούλιο σχέδια μελετών»και πως «θα κοπούν μόνον περί τα τριάντα τρία δέντρα», ενώ για μία ακόμη φορά τόνισε, ότι «για κάθε κομμένο δέντρο θα φυτευτούν δύο νέα».
 
Αστικό Πράσινο – Απορρίμματα
Σχετικά με το αστικό πράσινο, ο Δήμαρχος επισήμανε τη δημιουργία νέου δημοτικού φυτωρίου το οποίο όπως είπε «αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες μας σε φυτά», ενώ όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία συνεργασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.)με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, για τη διαλογή (μέσω των γνωστών «μπλε κάδων»), αποκομιδή και ανακύκλωση, όλων των υλικών συσκευασίας, στα δύο Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.) που θα δημιουργηθούν στη Δράμα και την Αλεξανδρούπολη και τα οποία προβλέπεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τον προσεχή Νοέμβριο. «Με κοινωνική συστράτευση και την ατομική ευαισθητοποίηση όλων μας, πιστεύω ότι θα πετύχουμε σύντομα να έχουμε ένα καθαρότερο και υγιεινότερο αστικό περιβάλλον στην περιοχή μας», κατέληξε ο κ. Κοτσάκης.