Κλιματιζόμενη αίθουσα για τον καύσωνα στο Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Ο Δήμος Κομοτηνής μετά την έκδοση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για καύσωνα από την Τρίτη 11 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 συμβάλλει στη συνολική προσπάθεια για την οργάνωση και διάθεση δροσερών και κλιματιζόμενων χώρων για το κοινό, προκειμένου για προστασία των αστέγων και άλλων ευπαθών ομάδων:   

Αποφασίζει να διατεθεί ο κλιματιζόμενος χώρος του Α΄ Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Α’ ΚΑΠΗ) Δήμου Κομοτηνής, στην οδό  Φιλίππου 2-4, με υπεύθυνη κτιρίου την κοινωνική λειτουργό, Αναστασία Παπανικολάου και αναπληρώτρια τη βοηθό νοσηλευτή, Μαρία Κοσουτζή και ώρες λειτουργίας από 9:00 π.μ έως 21:00 μ.μ. Υπεύθυνος δράσης ορίζεται ο προϊστάμενος Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας και Ισότητας Φύλων της Διεύθυνσης Κοινωνικών Πολιτικών, Συμεών Μαυρίδης, με αναπληρώτρια την κοινωνική λειτουργό, Όλγα Κατσιάνη.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2531027702,  2531022535.  

Επίσης, εφιστά την προσοχή στο κοινό και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες (με αναπνευστικές, καρδιαγγειακές παθήσεις, κ.λπ.), προς αποφυγή δυσάρεστων για την υγεία τους επιπτώσεων και ζητά να προσέρχονται στο Α’ ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής, όπου θα βρουν ένα δροσερό και ευχάριστο περιβάλλον.

Τέλος, καλεί όλους τους πολίτες να λάβουν υπόψη τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού για να προφυλαχθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά όταν πρόκειται για ηλικιωμένους, ασθενείς και βρέφη.

Περισσότερες λεπτομέρειες: στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και τον λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).