Πρόσκληση για το Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 17/07/2008

Συνεδριάζει την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008 και ώρα 20:00 μ.μ, σε τακτική συνεδρίαση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού καταστήματος , το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής , με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
 
-Ανακοινώσεις διαφόρων εγγράφων
  
1.      Εγκριση ή μη συνάψεως συμβάσεως δανείου μεταξύ Δήμου Κομοτηνής και Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος (αριθμ. 163/2008 ΑΔΕ)
2.      Εγκριση ή μη των τελικών πινάκων κατάταξης δικαιούχων ανά κατηγορία χρήσης του στεγαστικού δανείου των Ελλήνων Τσιγγάνων, μετά το πέρας διαδικασίας των τελευταίων ενστάσεων.
3.      Εγκριση Σχεδίου Διακυβέρνησης & Μεταρρύθμισης του Δήμου Κομοτηνής, περί αλλαγών, μετατροπών, συγχωνεύσεων και ιδρύσεων νέων Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων και ορισμός τριμελούς επιτροπής για τον έλεγχο της μελέτης βιωσιμότητας.
4.      Εγκριση διενέργειας ελέγχου βιωσιμότητας της υφιστάμενης αμιγούς Δημοτικής Επιχείρησης με την επωνυμία Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής (ΔΗΠΕΘΕ), με σκοπό τη μετατροπή της σε Κοινωφελή Επιχείρηση ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και ορισμός τριμελούς επιτροπής για τον έλεγχο της μελέτης βιωσιμότητας.
5.      Εγκριση διενέργειας ελέγχου βιωσιμότητας για τη σύσταση Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλησης και Μαζικού Αθλητισμού Κομοτηνής και ορισμός τριμελούς επιτροπής για τον έλεγχο της μελέτης βιωσιμότητας.
6.      Εγκριση διενέργειας ελέγχου βιωσιμότητας για τη σύσταση Κοινωφελούς Επιχείρησης Εθελοντισμού Νέας Γενιάς & Κοινωνικής Επένδυσης και ορισμός τριμελούς επιτροπής για τον έλεγχο της μελέτης βιωσιμότητας.
7.      Εγκριση διενέργειας ελέγχου βιωσιμότητας της υφιστάμενης αμιγούς Δημοτικής Επιχείρησης με την επωνυμία Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Κομοτηνής (ΔΕΠΑΚ), με σκοπό τη μετατροπή της σε Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης ΟΡΦΕΑΣ και ορισμός τριμελούς επιτροπής για τον έλεγχο της μελέτης βιωσιμότητας.
8.      Εγκριση διενέργειας ελέγχου βιωσιμότητας για τη σύσταση Δημοτικής Επιχείρησης Αξιοποίησης και Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας και Κοινοχρήστων Χώρων -Νέστωρος Τσανακλή Α.Ε. Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία και ορισμός τριμελούς επιτροπής για τον έλεγχο της μελέτης βιωσιμότητας.
9.      Εγκριση διενέργειας ελέγχου βιωσιμότητας για τη μετατροπή της αμιγούς Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Κομοτηνής (ΔΕΑΚΟ) σε Αναπτυξιακή ΑΕ Κ.Καραθεοδωρή και ορισμός τριμελούς επιτροπής για τον έλεγχο της μελέτης βιωσιμότητας.
10. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου ως μέλους Επιτροπής Εκκαθάρισης Αρχείου.
11. Εγκριση ή μη αλλαγής της χρήσης του επί της οδού Φιλικής Εταιρείας αριθμ. 20 Δημοτικού Καταστήματος.  
12. Εγκριση ή μη τροποποίησης της αριθμ. 280/2006 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με την απευθείας εκποίηση δημοτικών εκτάσεων στο Τοπικό Διαμέρισμα Κάλχαντα.
13. Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δημοτικού ακινήτου στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για ανέγερση Δημόσιας Βιβλιοθήκης.
14. Εγκριση ή μη χορήγησης άδειας διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων (ειδικών διασκευασμένων τραπεζιών για παιγνιόχαρτα).
15. Εγκριση μετατόπισης περιπτέρου στην οδό Αδριανουπόλεως.
16. Κήρυξη περιοχών αισθητικής αναβάθμισης.
17. Εγκριση του ισολογισμού και της έκθεσης πεπραγμένων έτους 2007 της Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής Ανάπτυξης Κομοτηνής (ΔΕΤΑΚΟΜ) (Αριθμ. 9/2008 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου).
18. Εγκριση του ισολογισμού και της έκθεσης πεπραγμένων έτους 2007 του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής (ΔΗΠΕΘΕ) (Αριθμ. 3.3/2008 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου).
19. Εγκριση του ισολογισμού και της έκθεσης πεπραγμένων έτους 2007 της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Κομοτηνής (ΔΕΠΑΚ) (Αριθμ. 28/2008 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου).
20. Εγκριση του ισολογισμού και της έκθεσης πεπραγμένων έτους 2007 της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Κομοτηνής (ΔΕΑΚΟ) (Αριθμ. 33/2008 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου).
21. Εγκριση εκτός έδρας μετακίνησης του κ. Δημάρχου για υπηρεσιακούς λόγους.
22. Εγκριση διάθεσης πίστωσης για την πληρωμή εξόδων κίνησης και ημερήσιας εκτός έδρας αποζημίωσης σε ιδιώτες.
23. Εγκριση διάθεσης πίστωσης για την πληρωμή εξόδων κίνησης και ημερήσιας εκτός έδρας αποζημίωσης σε Δημοτικούς Συμβούλους.
24. Εγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: Στέγη αυτόνομης διαβίωσης ατόμων με ειδικές ανάγκες (ποσό σύμβασης 643.004,70 €).
25. Εγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: Συντηρήσεις Αγροτικής οδοποιίας Τ.Δ. Ανθοχωρίου (ποσό σύμβασης 10.999,37 €).
26. Εγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: Συντηρήσεις Αγροτικής οδοποιίας Τ.Δ. Κικιδίου (ποσό σύμβασης 11.000,87 €).
27. Εγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: Συντηρήσεις Αγροτικής οδοποιίας Τ.Δ. Στυλαρίου (ποσό σύμβασης 11.002,45 €).
28. Εγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: Συντηρήσεις Αγροτικής οδοποιίας Τ.Δ. Σιδηράδων (ποσό σύμβασης 11.000,67 €).
29. Εγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: Συντηρήσεις Αγροτικής οδοποιίας Τ.Δ. Γρατινής (ποσό σύμβασης 24.700,50 €).
30. Εγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: Συντήρηση οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων (ποσό σύμβασης 102.378,70 €).
31. Εγκριση ή μη παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: Κατασκευή δικτύου φωτισμού στην πόλη και τους οικισμούς.
32. Εγκριση ή μη παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: Εργα υποδομής στην πόλη της Κομοτηνής.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΡΕΛΙΑΔΗΣ
 
 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ    
α) κ. Δήμαρχο με την παράκληση να παραστεί στην πιο πάνω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 95 παρ.5 του Ν. 3463/2006
β) κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους
γ) Όλους τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων των Τοπικών Διαμερισμάτων
δ) κ. Αντώνιο Γραβάνη, Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Κομοτηνής
ε) κ.Μουσταφά Ογλού Χαλήλ (για το αριθμ. 15ο θέμα) τηλ. 6979189144
στ) Δημοτικούς Υπαλλήλους κ.κ.:
1.      Νικόλαο Μεϊμαρίδη, Προϊστάμενο Δ/νσης Διοικ/ων, Οικ/κων & Κοιν. Υπηρ.
2.      Δημοσθένη Τακά, Νομικό Σύμβουλο Δήμου,
3.      Κωνσταντινιά Σκαπαριώτου, Ειδική Γραμματέας ΔΣ-ΔΕ
4.      Ζωή Κοσμίδου, Προϊσταμένη Δ/νσης Τεχνικών Υπηρ. & Περιβάλλοντος
5.      Μαργαρίτη Σινάδο, Προϊστάμενο Τμήματος Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος
6.      Αθανάσιο Βίβογλου, Προϊστάμενο Οικονομικού Τμήματος
7.      Ανθή Μαργιωρή, Προϊσταμένη Τμήματος Διοίκησης και Προσωπικού
8.      Ζωή Πολίτου, Αναπληρώτρια Γραμματέως ΔΣ-ΔΕ
9.      Μαρία Σοφιανού, υπάλληλο του γραφείου Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων.
10. Ειρήνη Λειβαδά, υπάλληλο του τμήματος Ταμείου του Δήμου
11. Δέσποινα Τεπερίδου, υπάλληλο του Τμήματος Δημοτικής Κατάστασης
12. Γεώργιο Κάργα, Υπάλληλο του Γραφείου Πρωτοκόλλου, Αρχείου & Πληροφόρησης Κοινού,
με τη παράκληση να παραστούν σύμφωνα με το άρθρο 100 παρ. 3 του Ν.3463/2006 και το άρθρο 2 του κανονισμού εργασιών του Δ.Σ.: α)για τήρηση των πρακτικών της εν λόγω συνεδριάσεως και γενικά για κάθε ενέργεια αρμοδιότητας του Δ. Σ., β)για παροχή νομικών συμβουλών, γ)για παροχή πληροφοριών σχετικών με τα θέματα που θα συζητηθούν, δ)μέριμνα για την καθαριότητα, τη θέρμανση του χώρου και τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις και ε) για νομότυπη επίδοση της παρούσας στους αποδέκτες της, τακτοποίηση της αίθουσας συνεδριάσεως του Δ.Σ. κ.λ.π. ενέργειες.